söndag 6 mars 2016

Månadsrapport februari

Här kommer en genomgång av februari. 
 • Utdelningar - 2 668 kr
 • Skillnad mot samma månad föregående år -  -30%
 • Rullande 12 månader - 46 625 kr

 • Sparkvot nettolön - 70%
 • Utdelningar / utgifter - 43%
 • Affärer - Köpt - Investor, Handelsbanken, Boston Pizza och NorthWest Healthcare.
 • Sålt - HCP, Swedbank och 15% av Realty Income
Utdelningen täcker 43% av månadens utgifter.
Sparkvoten landade på 70%.

Valde att sälja HCP då största hyresgästen motsvarar en så stor del av omsättningen. Minskade i Realty Income då jag tycker värderingen är i högsta laget. För dessa slantar så köptes Boston Pizza och NorthWest Healthcare som båda delar ut månadsvis. Sålde Swedbank till förmån för Handelsbanken och Investor.
Gjorde mina kloka läsare några förändringar i sina portföljer i februari?

11 kommentarer:

 1. Både stabilt och spännande. Bra portfölj och förändringar tycker jag.

  Enda frågan jag har: Med 16% i Handelsbanken är det en risk?Jag tänker på en långvarig lågräntemiljö och att bankoligopolet kan attackeras eller brytas genom nya finansiella aktörer? Jag undviker bank eftersom jag är (överdrivet) rädd att bank kan bli en "commodity" när bankkontoren mer och mer försvinner.

  Samtidigt är jag ganska "nojig" för Morningstar ger Wide Moat till Handelsbanken vilket är ovanligt tom för att vara en bank.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer fylla på i andra innehav än SHB så att vikten minskar till 10% av portföljen. Det är jag bekväm med på sikt.

   Radera
 2. Ser, som vanligt, stabilt ut. Gillar att du fortsätter med SHB (även jag gör detsamma, om än till en storlek på 10 % av min väska). Boston Pizza har blivit lite av en "fluga" för tillfället och jag har följt aktien sedan drygt ett år tillbaka, då jag först läste om den på Gustavs Aktieblogg. Dock har jag aldrig köpt den då jag är vådligt ambivalent till REIT:s. Jag har svårt att verkligen värdera dem och då jag ej anser mig förstå, investerar jag heller inte. Dock TROR jag att det är ett underbart val av investering!

  Keep it up - see you on the other side in the future:)

  /Soflkles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofokles: Boston Pizza är väl ingen reit?

   Radera
  2. Jag ber om ursäkt och tar, såklart, tillbaka min felskrivning. Självklart är det inte en REIT (dock har det på ngt sätt i MITT huvud förknippats med en sådan). Finns inga ursäkter därtill bortförklaringar.

   Tack att du/ni uppmärksammade detta!

   /Sofokles

   Radera
 3. Det är ingen REIT, så du kan inte följt aktien i ett år.

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat Christoffer!
  Jag valde också att minska i Realty då den stuckit allt för mycket på senare tid och blivit en allt för stor del av väskan.

  Hur ser du på framtiden, kommer du fylla på om den går ner mot 50 USD igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Investerarens!

   Jag följer din resa med spänning!

   Jag fyller gärna på i Realty när vi kommer ner kring 45 USD.
   Den motsvarar just nu redan en stor del av portföljen.

   Radera
 5. Precis som Sofokles så kan jag tycka att vissa små nordamerikanska aktier eller REIT blir väldigt populära bland svenska bloggare och många sitter på samma innehav. Frågan är hur väl analyserade de är. NWH äger jag själv och har satt mig in i, precis som H&R, HCP och OHI, men de senare är desto större och mer genomanalyserade. Boston Pizza har sämre pizzor (enligt lite godtyckligt gogglande) än pizza hut och är dyrare att vara franschie hos Boston (även om man får något mer stöd också). Men det hindrar inte att det inte blir en bra investering, det är bara det att jag får känslan av att det blir flockbeteende (som Vardia). Tycker förövrigt att du har en riktigt bra portfölj, ungefär som jag skulle vilja att min såg ut :)

  SvaraRadera
 6. Snyggt resultat Christoffer! Riktigt grymt att kunna ha en sparkvot på närmare 70%!

  Jag har också varit sugen att minska i Realty Income efter den stora uppgång de haft, men jag försöker hålla mig till min strategi och låter de ligga kvar i portföljen.

  Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Utdelningsstugan!

   Jag följer din resa med spänning!

   Radera