måndag 1 september 2014

Månadsrapport Augusti

Ännu en månad är förbi. Har kommit igång på jobbet efter semestern och snart är det dags för ekonomiprat med Gustav och andra börsfanatiker.
 • Eget kapital - 1.194.000kr ( +3,6% )
 • Utdelningar - 1.900kr
 • Utdelningshöjningar - Inga.
 • Sparkvot nettolön - 60%
 • Utdelningar / utgifter - 21%
 • Affärer - Ökat i Vardia och köpt Mekonomen. Sålt Fortnox och Akelius preferensaktier med bra vinst.
Eget kapital ökar med 3,6% till 1.194.000kr med hjälp av nysparande, utdelningar och viss börsuppgång. Hälften av ökningen kommer från värdeökning på aktier och andra halvan kommer från nysparande och utdelningar. Vardia står nu för 10% av portföljen. Nytt innehav är Mekonomen.
Jag kommer fortsätta öka i Mekonomen tills en storlek på 5-10% av portföljen uppnås.

Utdelningen täcker 21% av månadens utgifter.
Månadens nedgång kom i Elekta i samband med rapporten. Fäster ingen större vikt vid enstaka kvartalsrapporter utan har fortsatt förtroende för Elekta.

Sparkvoten landade på 60% vilket är i linje med målet på minst 60%.
Framöver håller jag utkik hur Mekonomen och Industrivärden utvecklar sig, kanske blir det septembers inköp.Vad har augusti bjudit på för spar- och investeringsmöjligheter?

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Vad tror du om Akelius Prefaktie denna gång? Värt en investering?

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Det beror på vilka krav på avkastningen du har. Det är nog en trygg investering på sikt.

  SvaraRadera
 3. Kul att se din progression!

  Är själv i en startas och har b.la. Nordic Sports & camps, Vardia samt Protector.
  Funderar på att även köpa Realty Income samt AT&T. Kursen för de båda är inte billig, men ej heller "jättedyr". Jag har ej läst så mkt om bolagen ännu, men vill gärna fråga dig om hur du ser på deras framtid?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fyller på realty Income kring 38 usd och AT&T vid 33 usd. Jag ser dessa som långsiktiga stabila innehav. Nordic Sports ser spännande ut!

   Radera
 4. Jäklar! Om jag skulle snitta 50% av din "sparkvot" så hade jag varit oerhört nöjd - jag fattar inte hur du bär dig åt...

  SvaraRadera
 5. Jag har arbetat med en rätt så stram budgetplanering. Det tillsammans med medelklasslön har givit resultat. Ni har kommit långt på resan mot ekonomisk frihet. Om ett antal år hoppas jag vara där med.

  SvaraRadera