lördag 26 oktober 2013

Utdelningar i Oktober

Under oktober har 5 utdelningar trillat in.
Dessa kommer ifrån Prospect Capital, Realty Income, Linn Energy, Coca-Cola & Shell.

Bolag
Aktier
Utdelning/Aktie
Utdelning Oktober
PSEC
1050st
0,70kr
622kr
O
250st
1,16kr
247kr
LINE
110st  
1,54kr
144kr
KO
100st
1,78kr
151kr
RDS-B
50st
5,86kr
293kr

Utdelningen för månaden landade på 1457kr efter avdragen utländsk källskatt.

Utdelad summa hittills = 23.187kr.
Utdelningen för 2012 = 4.033kr.

I november förväntas utdelningar från Prospect Capital, Realty Income & Linn Energy, Kinder Morgan, Healthcare Investors, Chevron & American Reallty Capital Properties.

11 kommentarer:

 1. Hur ser du på Linn Energy? Den har ju rasat endel sen du köpte den. Känns den mer köpvärd nu så du tänker fylla på eller är det ett osäkert kort, är ju en trevlig direktavkastning på över 10% nu samt månadsutdelning som är kalas.

  Henrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henrik!

   Linn Energy har svängt kraftigt. Positivt är att de har infört månatlig utdelning. Jag tänker inte fylla på här. Jag går faktiskt i tankarna att sälja när vi når nivåer på 32-33 USD. Vi får se när vi kommer tillbaka dit igen.

   Tack för att du tittade in.

   Radera
  2. Ok, då är det inget intressant köp. Där emot ska jag kolla lite på ditt senaste förvärv, ARCP. Hög utdelning och månadsvis gillar vi =).

   Radera
  3. Jag håller med, det är extra kul med månadsutdelning.
   ARCP ser lovande ut med tanke på hur fort de växer.
   Hur ser din portfölj ut?

   Radera
  4. USA: ARCP, Psec, AT&T
   SE: Betsson, Castellum, Telia, Tele2, Industrivärden, Oriflame, Swedbank. Sen som kryddor Fingerprint och cdon. Hur man får fram % fördelning i avanza hittar jag inte. Försöker få till en stabil avkastningsportfölj. Cdon tror jag att det bli försäljning av om de orkar upp till 30 kr. Annars får de ligga och guppa. Fingerprint ligger jag lång i med lågt gav för jag tror på tekniken och gillar framtida saker.

   Radera
  5. Fina bolag du äger. Flera av de återfinns även i min portfölj. Jag skulle gärna se Castellum i min portfölj. Väntar på nivåer kring 90-92kr innan jag tar beslut att gå in. Är även sugen på Handelsbanken vid nivåer 260-265kr. Fingerprint verkar spännande som krydda.

   Radera
  6. Jag var på ett av aktiespararnas evenemang och då var castellum och clas ohlson där och pratade. Mycket bra bolag båda 2 med låg belåning och högt kassaflöde. Dock är båda dyra för stunden. Letar efter fler USA bolag med hög avkastning att investera i. Ska nog försöka ha 50/50 usa/se

   Radera
 2. Vore även kul att höra mer om hur du ser på Prospect Capital. Generellt blir jag lockad av högre och högre direktavkastning, men när den är över 11 procent (!) så undrar jag nästan vad som är fel. Om utdelningen är säker över längre tid så skulle jag definitivt gå in i den och låta pengarna växa. Har du någon uppfattning om hur säker den är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag tycker om Prospect Capital är som följer.
   Kursen pendlar stabilt mellan 10 och 12 USD. PE omkring 10.
   Kraftigt stigande omsättning ( +90% /år under senaste 3 åren ) borgar för att de gör något rätt och att deras tjänster är otroligt eftertraktade.
   Utdelningen har stabiliserat sig efter 75% nedgång för 2 år sedan.
   Jag känner mig trygg med innehavet i Prospect Capital.
   Gör gärna en analys :)

   Radera
 3. Går Linn Energy inte att handla med på Avanza?

  SvaraRadera