onsdag 11 september 2013

Säljer Hennes & Mauritz

Igår sålde jag mitt aktieinnehav i H&M för 250kr/st.
Det köptes till portföljen i juni för 220kr/st.

En vinst på 70x 30kr = 2100kr. Inte så stor vinst men alltid något.

Anledningen till försäljningen är att jag är övertygad om att kapitalet kan användas bättre i andra investeringar. Dessa är tänkta att göras efter löning. Det blir då 2-3 köp.

Jag misstror inte H&M på något sätt.
När kursen sjunkit till 200-210kr går jag förmodligen in i bolaget igen.
Enligt min gissning så sker detta omkring december 2013 - mars 2014.
Vi får se om det faller ut så.


6 kommentarer:

 1. För att göra det lite mer spännade så lovar jag att du skall få en av mina H&M aktier om den går under 210 kronor före 31 December 2013. Själv har jag en köp behåll strategi för H&M även om jag inte köpt på väldigt länge. Går den ner till de nivåerna du förutspår så handlar jag nog fler också. Att sälja är alltid vanskligt se på mig som sålde Ericsson för ett tag sen....inte bra.

  SvaraRadera
 2. Roligt initiativ! Att H&M går ner under 220kr är jag rätt så säker på tills senast sista Mars 2014. Sen är förhoppningen att kursen fortsätter ner mot 210kr. Jag har en köp och behåll strategi på de flesta av mina innehav. Men inte just H&M. Är sugen på att införskaffa Castellum.

  SvaraRadera
 3. Eventuellt sjunker kursen tillbaka lite snart men 210 kr vet jag inte om vi får se. Kommer kursen dit kommer jag köpa fler.

  Blir intressant att se var du istället investerar dina pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer du få se efter löningen. Kommer förmodligen öka i ett befintligt innehav och ta in ett nytt företag i portföljen.

   Radera
 4. Jag hade inte sålt HM. Bara köpt och behållit. Jag har nästan inga aktier eller fonder kvar, förutom mina HM. Min ekonomiska strategi nu går ut på att amortera. Men jag rör inte mina HM.

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte motsäga att H&M kommer gå ned runt 210-220 SEK-trakten men däremot kan jag med stor säkerhet, 80% +, säga att den inte kommer ha gått ned till den prisnivån i perioden dec 13 - mars 14 då det är tydligt tecken att investerare då börjar leta efter utdelningar inför våren och att index har en tendens att stiga kraftigt då.

  SvaraRadera