lördag 27 december 2014

Vilka är utsikterna för 2015?

Avanza har frågat mig om hur jag tror börsåret 2015 kommer att sluta.
Detta kommer jag nu spekulera om. Spekulera säger jag för att det är så otroligt svårt att på förhand veta var vi kommer vara om 1år.
-Hur går börsen 2015?
Tror på ett svagt börsår. Någonstans kring -5% - +5% slutar nog börsen på. Aktier med hög utdelning blir nog vinnare.
-Vilka aktier eller fonder tror du på inför 2015?
Jag tror att banksektorn kommer gå bättre än index då banken lånar pengar till väldigt lågt pris i och med att räntan ligger så lågt. Den kommer nog ligga så lågt ett bra tag till. Fastighetssektorn tror jag kommer gå starkt. Vi får nog se fortsatt pressat pris på oljan. Dollarn fortsätter nog att stärkas under 2015, ett pris på 8,50kr / dollar är inte osannolikt att vi uppnår. De aktier jag tror på är bland annat Castellum, Handelsbanken, Hennes & Mauritz & Elekta.
-Har du något nyårslöfte när det gäller ditt sparande?
Spara 12.500kr/mån.
Att inte låta sparandet ska hindra mig från att leva i nuet till den grad som jag vill.
Trots en hög sparkvot vill jag kunna unna mig saker eller upplevelser som berikar livet och uppmuntrar till fortsatt investerande.
Börsen är osäker att bedöma, en sak som är säker är att investeringarna fortsätter under 2015!
Gott nytt år!
Vad tror du om börsen 2015?

5 kommentarer:

 1. Hej och tack för en mycket läsvärd blogg!

  Jag undrar om du skulle ha lust att analysera något av följande bolag i din blogg?

  Fingerprint Cards
  Precise Biometrics
  Jays
  Net Insight

  Jag tror att samtliga bolag har potential till kraftiga uppgångar de kommande åren. Särskilt Fingerprint Cards tror jag är gravt undervärderat pga. det dåliga rykte som bolaget har i media och de misstankar om insiderbrott som finns mot den fd VD:n. Det skulle dock som sagt vara kul om du kunde analysera bolagets möjligheter, framtidsutsikter, vad som är ett rimligt p/e-tal för årets förväntade vinst och vilken omsättning/vinst vi kan räkna med i år osv. Helt enkelt om du tycker att det är en bra investering eller inte.

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej igen!

  Tråkigt att man inte fick någon feedback på ovanstående kommentar tidigare. Har du någon kommentar nu? Nu när Fingerprint Cards aktie har gått upp 105 % på fyra månader sedan jag skrev ovanstående inlägg...?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det låter fantastiskt bra med en uppgång på 100% på 4 månader.

   Fingerprint Cards är inte riktigt min typ av investering, därför har jag ingen kommentar att ge.

   / Christoffer

   Radera
 3. Hej igen,

  Synd att du missade årets aktie, när jag tipsade dig om den innan början av 2015. Där hade du kunnat ha en 1 800 %-are i portföljen, som hade gett ett fint tillskott.

  Är det fortfarande inte din typ av aktie? Jag menar nu när bolaget visar upp både stora vinster och tillväxt av såväl omsättning som vinst?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym,
   Jag vill gratulera dig till den kursvinsten! Det måste kännas bra. FPC är fortfarande inte min typ av investering. Tycker teknikbranschen är alltför snabbföränderlig. Önskar dig fortsatt lycka till med din investering i FPC!

   Radera